Отборът на Динамо (Загреб) отново се изправя на пътя на Лудогорец. Двата тима ще премерят сили само година след епичните им срещи за влизане в групите на Шампионската лига. Сега арена на техните битки ще бъде втория по-сила европейски клубен турнир Лига Европа, след като и двата тима отпаднаха в тазгодишните плейофи за ШЛ.

Отпадането на хърватите бе далеч по-инфарктно, след като играчите от Загреб водеха с 1:3 при визитата си на Аустрия, но късно попадение в края попари мечтите на балканците. Добрата новина за Лудогорец, че в момента ситуацията в Динамо не е никак розова. Клубът се намира в игрова криза, като все още няма нов старши-треньор. Куриозното е, че за този пост се спряга и бившият наставник на шампионите-Ивайло Петев, който е един от множеството кандидати за треньор на стадион „Максимир".

„Модрите" са най-успешният отбор в Хърватия. Печелили са 15 пъти титлата в местното първенство. Купите на страната са 12, а завоюваните им Суперкупи са пет на брой. Освен невероятните си фенове, тимът на Динамо се слави и с ексцентричния президент Здравко Мамич, който единствен може да се мери с „лудостта" на Джижи Бекали от Стяуа.

Традиционно, грандът от Загреб пласира играчите си изключително успешно в чужбина, като през това лято в касата на клуба влязоха солидно количество пари след продажбата на : Иван Келава (Удинезе), Ибанйес (Расинг, Аржентина), Йедваж (Рома), Врсайко (Дженоа), Силвестър (Ауе, Германия).

Изненадващо за доста от футболните специалисти, това лято „модрите" заложиха на чуждестранни попълнения. В клуба пристигна полският вратар Сандомерски (Генк), Саре (ЧФР Клуж), Иво Пинто (Клуж), Фернандеш (Леверкузен).

В момента Динамо се намира на първо място във временното класиране местното първенство

Съставът на Динамо (Загреб) за сезон 2013/2014:

Вратари: Зеленика, Сандомерски, Микулич, Яжало (Босна и Херцеговина)

Защитници: Шимунич, Иво Пинто (португалия), Ади (Гана), Лима (Португалия), Пиварич, Калушич, Шимунич

Халфове: Адеми, Антолич, Хюсеинович (Босна и Херцеговина), Памич, Халилович, Леко, Саре (Кот Д'Ивоар), Брожович, Самир, Шпехар

Нападатели: Соудани (Алжир), Крамарич, Фернандес (Чили), Чоп, Колар, Рукавина, Бечирай (Черна Гора), Бродич, Пеко