ЦСКА почти сигурно ще се лиши от услугите на двамата си капитани - Юрген Матей и Амос Юга, след приключването на сезона, пише "Тема Спорт".

Както е известно, първи избор за лентата е нидерландският централен защитник, но заради проблемите му с контузии през по-голямата част от кампанията тя бе на ръката на национала на Централноафриканската република.

ЦСКА отбеляза рождения ден на Борис Станков на мача срещу Крумовград

ЦСКА отбеляза рождения ден на Борис Станков на мача срещу Крумовград

Ето подробности

Така ще бъде и в оставащите два или три мача, тъй като бранителят е с нова травма - този път в петата.

Огромна е вероятността 31-годишният Матей вече да е изиграл последния си двубой с червената фланелка, тъй като договорът му с клуба изтича през лятото.

През цялата есен той се възстановяваше от тежка контузия в коляното, а през пролетта е бледа сянката на себе си от първите два сезона на "Армията". Освен това не успява да се опази от нови контузии.

Високата му заплата и претенциите за титулярно място пък са други фактори, които драстично намаляват шансовете контрактът му да бъде удължен.

Той ще напусне Борисовата градина като свободен агент и най-вероятно ще продължи кариерата си в своята родина.

Гочето за ЦСКА: Много въпросителни, малко отговори...

Гочето за ЦСКА: Много въпросителни, малко отговори...

"Преди, когато се загубеха точки, когато имаше поредица от слаби резултати и игри, ставаше революция! А сега..."

Договорът на Юга пък е за още два сезона. Той също е на 31 години и макар да е основна част от състава, и с него ще бъде потърсена раздяла. На терена той е много рисков футболист, който, когато не е във форма, носи повече минуси, отколкото плюсове в представянето на тима.