Една от емблематичните фигури в българския футбол - Стилиян Петров даде пространно интервю пред британския вестник "Тhe Guardian", който му посвети цял материал. В него Стан говори за всички трудности, през които е минал в своя живот. Той не пропусна да сподели и мнението си по адрес на Астън Вила и плановете му за развитие като старши-треньор.

"Научих се да обичам. Защото трябва да обичаме. Това, което правим, е да помагаме на хората чрез фондацията".

"Виждам децата ми да гледат и клиповете, в които аз говоря за левкемията. Всеки път, когато те напишат името ми в google, първо излизат информации с "оцелял от рак". Където и да отидем, където и да излезем, хората ме питат как съм със здравето. Моят по-малък син, Кристиян, каза преди няколко месеца: "Защо всички питат това? Сега си добре." Децата не разбират, но това ще продължи да се случва", сподели Стенли.

Стилиян Петров вярва, че представянето на Джак Грилиш за Астън Вила срещу Дарби Каунти може да реши мача им за влизане във Висшата лига: "Той е звездата на Вила. Мисля, че ако се представи добре, ще може да направи от нищо - нещо. Когато имате такъв футболист в състава си, искате той да е там за най-големите мачове. Ако Дарби даде на Джак малко свобода, той ще ги накаже. И, мисля, че те са наясно с този факт".

"Не очаквам хората да ми дадат мениджърска работа заради името ми. Искам да ми дадат работа, защото искам да правя това и искам да постигна много. И ако трябва да се докажа на по-ниско ниво, ще отида и ще се докажа!".

Павел Колев поканил Стилиян Петров за спортен директор на Левски

Левски покани Стилиян Петров за директор

Бившият капитан на "лъвовете" отклонил предложението