Стилиян Петров е всеобщ любимец на феновете и футболните хора в България. В частност и мой любимец. Радвахме се на успехите му по терените в Шотландия и Англия. Плакахме с него, когато откриха тежката му болест. Благодарихме на Бог, че успя да спечели най-важния мач в своя живот. Да е жив и здрав още дълги години. Аплодираме и това, което прави фондацията му. Респект!

Преди време футболистът Стилиян Петров влезе в конфликт с легендата Христо Стоичков. Тогава Камата беше треньор на националния ни отбор. Стилиян се отказа от представителния ни тим. Имаше и конфликт с журналисти. Заради това столичен спортен всекидневник реши да не изписва името му. Там той фигурираше като... Капитана.

Не, няма да последваме този пример и да го изписваме Вицето, ако Димитър Бербатов спечели битката за президент на БФС. Въпреки, че сме огорчени от отношението на Стилиян Петров към първия български спортен сайт - ТОПСПОРТ.

Защо?

Още преди седмици поканихме легендата на футбола ни да бъде гост в нашия подкаст "Без резерви". Той прие на момента и с радост. Поне така личеше от кореспонденцията ни. За да дойдат последните два дни, в които г-н Петров... се скри. Не отговаряше на обажданията ни и на съобщенията дали уговорката остава. Предполагаме колко е зает в дните преди Конгреса, но едно "Да" или "Не" няма да отнеме много от ценното му време. Така се прави в "белите" страни, където вдигаше на крака публиката с изпълненията си на терена. Е, в случая не го направи. И за нас това е липса на уважение към водеща спортна медия и хората, които работят за нея. Нещо, което не сме заслужили точно от Стилиян Петров.

Изразявам личната си позиция като главен редактор на ТОПСПОРТ.

Такава ли ще е "промяната", г-н Петров? Надявам се той и останалите от екипа на Бербатов да спазят обещанията си към феновете и футболната общественост, АКО спечелят. Което е далеч по-важно от едно обещание към нас. За съжаление, лично на мен започват да ми напомнят на Борислав Михайлов в началото на дългия му път като управник на футбола ни. Дано не съм прав.

Успех, г-н Стилиян Петров! И аплодисменти към Вас заради първия абзац на този текст.