Часовници, принадлежащи на великия пилот от Формула 1 Михаел Шумахер, бяха продадени за близо 4 милиона швейцарски франка (4,41 милиона долара), от аукционна къща "Christie's" в Женева (Швейцария).

Осемте часовника, в това число такива на Rolex, F.P. Journe и Audemars Piguet бяха обявени за продажба от семейството на Шумахер, който не е виждан публично, откакто получи тежка контузия на главата, при падане по време на ски ваканция, през 2013 година.

Изработен по поръчка F.P. Journe с гравирано послание, подарен на Михаел Шумахер за Коледа от директора на тима на Ферари, Жан Тод, бе продаден за 1,5 милиона швейцарски франка. Очакваше се цената му да достигне дори 2 милиона франка. Втори персонализиран часовник Royal Oak от Audemars Piguet беше продаден за 415 800 швейцарски франка, надвишавайки първоначалната оценка между 150 000 и 250 000 франка.

"Колекционерите бяха много щастливи да открият тези часовници, изпълнени с история", обяви ръководителят на отдел "Часовници" на "Christie's" в Европа, Реми Гилемин.

Партидите, свързани с 55-годишния седемкратен световен шампион са част от по-широка колекция, собственост на семейството.

Първоначално планиран за понеделник, търгът бе отложен с кратко предизвестие, след като аукционната къща стана обект на кибератака.