Треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич обяви, че иска в отбора си няколко шведски футболисти, сред които Хосам Айеш и Па Конате. 

"Харесва ми типа играч, който Айеш представлява и съм работил много с подобни играчи. Това е личност, с която мога да се справя. Той има договор с ИФК Гьотеборг, така че трябва да договорим неговия трансфер или той да прекрати отношенията си с тях. Мисля, че той иска да дойде тук при нас в Ботев", каза Валентич пред aftonbladet. 

"Имаме нужда от играчи на позицията ляв бек. Конате е висок клас футболист. Ще видим какво ще се случи в следващите няколко дни. Може би ще вземем друг шведски футболист...Но за начало фокусът е върху двамата", каза още той. 

"Гледам играчи от Швеция, които са тактически обучени, дисциплинирани и могат да помогнат на отбора. Нашите български футболисти са изключително технични, но им липсват други компоненти. Имам нужда от по-добър микс". 

"Тренировъчната ни база има пет терена, фитнес зала, ресторант, отворен денонощно хотел, спа център. В Швеция нямаме нищо подобно. След две-три години Ботев (Пловдив) ще бъде един от най-добрите клубове в България. Тогава всички условия ще са налице. Ще бъде идеална среда за играчите да се развиват, за да могат след това да продължават напред", каза още Валентич.

Ботев (Пловдив) отпрати Маркиньос Педросо и му пожела успех

Ботев (Пд) отпрати Маркиньос и му пожела успех

Играчът се присъедини към "канарчетата" през лятото на миналата година