В Ботев (Пловдив) ще отдадат заслуженото на своите фенове по случай 112-ата годишнина на клуба. От клуба ще представят специален филм за четирима привърженици на "жълто-черните" на различни възрасти и занимаващи се с различни дейности.

Екранизацията ще носи името "Що е Ботевизъм" и ще показва човека извън фенството и фенството като част от човека.

Ето какво още написаха от Ботев Пд:

"Що е Ботевизъм?

Страст, емоция, чест, вяра, идея, кауза... Любов, която вече 112 години живее в хилядолетния ни град и изпълва дните ни със смисъл. Ботевизмът не се измерва в успехи, титли или медали, а в поколения на споделени традиции, ценности и романтика в "жълто-черно".

Ботевизмът е историята, която пишем всеки ден и която пеем с цяло гърло. Ботевизмът е онази искра, която дядовци и бащи дадоха на всеки един от нас и която искра ние ще предадем на нашите деца! Искрата и любовта, предавана от поколение на поколение.

По случай 112 годишнината от създаването на "жълто-черния" клуб, ПФК Ботев Пловдив обръща поглед към това, което прави този клуб толкова велик - неговите фенове. През месец март ще ви запознаем с четирима герои по един малко по-различен начин. Ще покажем човека извън фенството и фенството като част от човека. Как двете неща се допълват в чудесен синхрон и правят Ботевизма толкова голям!".

Георги Николов: Искам да стана голмайстор на първенството, Ботев е отборът на народа

Георги Николов: Искам да стана голмайстор на първенството, Ботев е отборът на народа

"Не сме доволни от точката, искахме победата"