Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез ще подпише нов договор с клуба след паузата за националните отбори, информира "Тема Спорт".

Агентите на сръбския наставник са пристигнали в България в началото на тази седмица, след което са провели разговор с ръководството на жълто-черните.

Ботев (Пловдив) разясни как ще реши за кого да гласува на Конгреса на БФС

Ботев (Пловдив) разясни как ще реши за кого да гласува на Конгреса на БФС

Ето подробности

47-годишният специалист е удовлетворен от условията по новия си контракт и е дал зелена светлина на мениджърите си за преговори с босовете. "Хората, медиите могат да казват каквото искат, това е тяхно право. Тук съм, ще видим какво ще донесе бъдещето. Искам да остана в Ботев", заяви наскоро треньорът.

Наставникът на канарчетата преобрази игрово отбора и собственикът на жълто-черните Антон Зингаревич се е разбрал с Керкез за удължаване на договора на треньора с по-добри финансови параметри.

Той промотира в първия състав талантите от школата Атанас Чернев, Димитър Папазов и Ивайло Видев, което нямаше как да не се хареса на бултрасите. Треньорът на Ботев е силно желан от Гриша Ганчев за заместник на Нестор Ел Маестро, но Душан е изключително доволен от условията за работа, предложени му в Пловдив, и обичта на феновете към него.

В началото на тази седмица Ботев плати част от дължимата сума по трансфера на Георги Николов от Хебър. Канарчетата са превели 352 048 лева, като цялата е от 240 000 евро.

В Ботев правят всичко възможно да вдигат основен играч на крака за мача срещу ЦСКА

В Ботев правят всичко възможно да вдигат основен играч на крака за мача срещу ЦСКА

Трима лекари са ангажирани с възстановяването му

В същото време се разбра, че бившият треньор на жълто-черните Желко Копич е осъдил клуба да му бъдат изплатени близо 290 000 от европейската валута. Пловдивчани загубиха обжалването в Арбитражния съд в Лозана и ще трябва да се издължат на настоящия наставник на Динамо Букурещ.