Бившият треньор на Арда Кърджали Александър Тунчев, направи коментар относно победата на нашите момчета над Танзания в петък и говори за изборите за президент на БФC, като каза, че той е оптимист за бъдещето на футбола ни.

"Хубаво е, че победихме. Беше доста важно да спечелим. С оглед на играта има - още доста резерви. Илиан Илиев също го каза. Явно и напрежението беше в повече, защото доста време нямахме победа. Мисля, че този успех ще даде допълнителен импулс и самочувствие на тези момчета, а това е много важно. Доста от тях заявиха, че не са успели да разузнаят особено добре отбора на Танзания. Като чуем Танзания си мислим, че ще ги бием с лекота, но ето че няма слаби отбори вече", заяви Тунчев.

"Сега ни предстои мач срещу Азербайджан, който е по-добър от предишния съперник, но пък ние вече показахме, че срещу силните отбори стоим добре. Видя се и срещу Унгария, и срещу Сърбия. Сигурен съм, че след тази победа мотивацията ще е съвсем различна. Мисля, че ще се покажем в далеч по-добра светлина. Независимо, че е контрола - всяка една победа дава самочувствие", продължи той.

"Колкото до избора на Георги Иванов за президент на БФС, аз съм оптимист. Вярвам, че той може да изправи на крака футбола ни. Работил съм с Гонзо, бил ми е директор и го познавам. Има висока оценка за себе си и не е от хората, които се предават или слушат някой друг. Лично моето мнение е, че той ще започне да променя постепенно нещата и като за начало ще тръгне от юношеския футбол. Оттам ще тръгнат нещата, защото наистина има нужда. Трябва да му се даде време, както казаха Бербатов и Стилиян Петров. Наистина имаше нужда от промяна, но е нужно обединение. Не само на национално, но и на клубно ниво. Гонзо е човек с характер и няма да се церемони много, макар че няма как да се промени всичко за нула време. Само времето ще покаже дали той е част от статуквото, или наистина иска да направи промяна", обясни пред "Мач Телеграф" Тунчев.

Батков: Глупост е, че Гонзо няма образование, ние му помогнахме за дипломата

Батков: Глупост е, че Гонзо няма образование, ние му помогнахме за дипломата

"Трябва да му се даде шанс, стига с този хейт"