Георги Иванов е в Мюнхен за откриването на Евро 2024. Той говори пред колегите от "Диема" преди началото на големия форум:

"Много е трудно да правим сравнение с Германия, заради цялата инфраструктура, която има държавата. Самите условия, които прилага за футбола, но пък това ни дава стимул и поглед напред към бъдещето, за да можем да се опитаме да ги догонваме. Между двете държави не може да става никакво сравнение, но има и положителни неща, които в България трябва да наложим. Повтарям се, за инфраструктурата, за стадионите, защото това е една от причините за феновете да се чувстват доволни щастливи и да идват на мач като на празник", сподели Георги Иванов.

"Вчера вечеряхме заедно с Александър Чеферин и доста неща съм споделил за българската действителност. Имаше и други хора, разбира се, които казваха и тяхното мнение за тяхната си държава, от което ние черпим опит, виждаме някои неща, променяме възгледите, които имаме, и се надявам да ги прилагаме в следващите месеци, години.

"В българския футбол има доста неща, които трябва да се направят, но те трябва да стават постепенно. Не може да стават изведнъж. Първо, хората трябва да почнат да приемат промените.

Те ще стават постепенно и бавно, защото ако почнат да налагаш промени, с които те не са свикнали, става голямо объркване. Имаме план. Има идеи, които трябва да направим. Говорим за женски футбол, с който имаме голям проблем с негово структуриране на първенството, на националния отбор, който трябва да се развива. С големите бюджети, които женският националния отбор изразходва. За доста неща сме говорили, но те не са тема на разговора сега.

Смятам, че с работата, която треньорският екип показва и с футболистите, които не бяха поради ред причини в националния отбор, очакваме в Лигата на нациите да се представим по достоен начин. Това ще бъде един показател, една стъпка напред за световното първенство в Америка, което е, знаете, че имаме и добри спомени от Америка. И се надявам да се класираме".

Георги Иванов се срещна с президента на УЕФА в Мюнхен

Георги Иванов се срещна с президента на УЕФА в Мюнхен

Вижте подробности