Новият президент на Българския футболен съюз Георги Иванов заяви, че след избирането му на 15 март, не е водил разговори с Павел Колев и Михаил Александров, които са спрягани за нов изпълнителен директор на централата и нов технически директор на националните отбори.

Бившият голмайстор на Левски заяви, че с днешна дата тези информации са спекулации. Той категорично отказа да сподели повече по темата и дали в бъдеще ще има такива разговори, но гарантира, че промени вече се правят и скоро време те ще бъдат обявени публично.

Реформите започнаха: Гонзо посочи вратата на над 20 служители в БФС

Реформите започнаха: Гонзо посочи вратата на над 20 служители в БФС

Сред съкратените са и бившите секретарки на Михайлов, Лечков и Костадинов

"Конгресът бе преди седмица и през този период се опитвам да оправим ежедневните неща в БФС, които са страшно много. Стават доста промени и скоро ще ги разберете. Не съм се срещал и не съм предлагал отговорен пост след избирането ми за президент на никой. Появилите се информации през последните дни за Павел Колев (изпълнителен директор) и Михаил Александров (технически директор), за които ме питате, на този етап са спекулации.

Говорено е с Борислав Попов и той остава изпълнителен директор на този етап. Бъдете малко по-търпеливи и скоро ще научите за промените, гарантирам ви, че такива вече има и ще има, а също и, че ще бъдат обявени пред цяла България. Както казах - искам да върнем доверието на хората в БФС и федерацията да бъде прозрачна организация, която да се опитва ежедневно да помага и развива футбола на всички нива в България", коментира Иванов пред Sportal.

Той коментира с две изречения и победата на националите на Танзания с 1:0 след красиво попълнение на най-добрия футболист на България през последните три години - Кирил Десподов.

Както е известно, "лъвовете" записаха първа победа под ръководството на Илиан Илиев и първа въобще от ноември 2022 г.

"Важното е, че победихме, тъй като липсата на успехи тежеше на момчетата и отбора. Играта ще я подобряваме с мачовете, но хубавото е, че тимът победи, за да излезе от тази психологическа дупка, която беше влязъл. Казвах го и преди, казвам го и сега, този отбор е по-добър от показаните резултати и това ще се види", каза още Иванов.