Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри 59-то издание на церемонията "Футболист на годината". За най-добър играч на България за 2019 г. беше определен Димитър Илиев (Локомотив Пловдив). Той събра 216 т. в допитването до спортните журналисти. След него останаха Антон Недялков (Лудогорец) с 176 т. и Васил Божиков (Слован Братислава) със 162 точки.

Димитър Бербатов: Времето за промяна в българския футбол е дошло!

Димитър Бербатов: Времето за промяна в българския футбол е дошло!

"Трябва да има ясна концепция, искам да се наслаждавам на футбола ни"

 "Искам да пожелая на всички много успехи през 2020 година, много здраве и късмет. Пожелавам на футболистите ни да са здрави и без контузии, за да могат да реализират напълно възможностите и мечтите си. Очертава се тази година да е малко по-специална за нас, защото за първи път от 15 години имаме шанс и участваме в баражи за класиране на националния ни отбор на голям футболен форум. Искам да пожелая на всички наши състезатели от тима, на треньорите и на ръководството да бъдат единни и да бъдат сплотени. Винаги в трудни и тежки моменти българите съумяваме да се съберем, да наложим волята си и да постигнем мечтите си. Бог да е с Вас и дано да реализирате мечтите на милиони българи, които наистина обичат футбола, живеят с него и искат да видят Вашето поколение на голям спортен форум", заяви министър Красен Кралев при откриването на церемонията.

Той допълни, че 2020 г. ще бъде важна и в друг аспект, заради насрочения през месец юни Конгрес на Българския футболен съюз.

"На футболните ръководители, на собствениците и мениджърите на клубовете пожелавам успешен Конгрес, да изберат мъдро и силно ръководство с модерно виждане за ръководенето на най-голямата ни спортна федерация, с модерно виждане за ръководене на най-любимата игра в целия свят.", отбеляза Кралев.

Министърът на младежта и спорта пожела успех и на Лудогорец в предстоящите мачове срещу италианския гранд Интер в турнира Лига Европа.

Пламен Илиев: За мачовете с националния отбор имаме един голям плюс

Пламен Илиев: За мачовете с националния отбор имаме един голям плюс

"Всички знаем, че ни очакват два много тежки двубоя с Интер"