Крилото на Литекс Дока Мадурейра е "Футболист на футболистите" у нас. Той спечели анкетата на Асоциацията на професионалните футболисти. Веднага след него се нарежда звездата на Левски Гара Дембеле. На трета позиция се класира считаният за фаворит при обявяване на номинациите Спас Делев.

Статистиката на играчите показва, че Дока има изиграни 20 мача в първенството. В тях той има 9 вкарани гола и 5 асистенции. Дембеле и Делев превъзхождат значително своя съперник по отбелязани голове, но въпреки това останаха зад бразилеца.

Не по-малко интересно бе и гласуването за треньор на годината. Там спечели Любослав Пенев, който води Литекс и е почти сигурен шампион с отбора. Негови подгласници са Илиан Илиев и Милен Радуканов.

Александър Тонев пък бе избран за най-добър млад футболист. Веднага след крилото на ЦСКА се наредиха Пламен Илиев от Левски и Георги Миланов от Литекс.

За "Oткритие на сезона" - Тодор Христов (Берое).
Наградата за феърплей получи Таско Тасков (съдия, признал, че е ощетил Берое в мача с Левски - 2:3)

Наградата за цялостен принос към футболната игра прибра Тодор Янчев (ЦСКА).

Наградата за мъжество отиде при отбора на Пирин.

Наградите бяха връчени лично от премиера на България Бойко Борисов, който присъстваше на тържеството. Ни в клин, ни в ръкав, финансовият министър на България Симеон Дянков също бе там, за да уважи церемонията.