Старши треньорът Любослав Пенев, както и целият управителен съвет на Хебър, ще напуснат клуба днес на специална пресконференция, пише "24 часа". Като основна причина ще бъде посочено разногласието с кмета на Пазарджик - Петър Куленски. Той вече официално обяви, че не смята да отделя средства за клуба, след като той си преизбра управата преди броени дни.

Кметът на Пазарджик: Старото ръководство на Хебър води клуба към фалит

Кметът на Пазарджик: Старото ръководство на Хебър води клуба към фалит

Петър Куленски изрази разочарованието си от поведението на управата

Публична тайна е, че управителният съвет се контролира от бившия градоначалник Тодор Попов чрез племенника му и олимпийската медалистка Ренета Камберова, която отговаряше за спорта в общината по време на неговото управление. Куленски ще бъде обвинен, че е изправил отбора на ръба във финансово отношение.

Източник от футболните среди в Пазарджик обаче е категоричен, че градоначалникът има осигурени спонсори за отбора и треньорското му ръководство, които да осигуряват бюджета в досегашните му параметри и дори да бъде и увеличен.

Остава обаче условието управата да напусне и на нейно място да влязат други хора. Сега всичко си зависи от хората в клуба. Хебър бе една от приятните изненади в първенството през есента.

От Хебър настояват, че Любо Пенев остава

От Хебър настояват, че Любо Пенев остава

Треньорът имал договор и го изпълнявал

В момента е на 12-о място в класирането. За купата отстрани Левски и има всички шансове да играе дори 1/2-финал, защото в края на февруари приема закъсалия Пирин у дома.

В Пазарджик вече запазиха волейболния отбор, макар и със силно ограничени финанси и напускането на чужденци и няколко национални състезатели.

Хебър победи Марица с 2:1 в контролна среща

Хебър победи Марица с 2:1 в контролна среща

Ето подробности

Във футбола, ако има промени, нямало да се стигне до сътресения и намаляване на заплати.

По същия сценарий се развиха и нещата в Дупница след смяната на кмета. Легендата Сашо Паргов се завърна начело на футболния клуб, който през есента показа, че може да се бори за промоция в елита.

Волейболният клуб, който има 4 шампионски титли, обаче официално обяви, че след края на сезона се маха от града и ще играе в Пловдив след окончателното решение на управителния си съвет.