Руският борец Абдулрашид Садулаев съобщи в профила си в социалната мрежа Инстаграм, че е бил заразен с коронавирус. 24-годишният Садулаев, който е олимпийски шампион от Рио де Жанейро 2016, четирикратен световен и четирикратен европейски шампион в категориите до 86, 92 и 97 килограма, добави, че е подценил вируса.

"Признавам си, че аз, както и повечето мои сънародници, не придавах значение на коронавируса. Наистина подценявахме болестта, не усещахме опасността и заплахата от това заболяване, когато то почука на вратата ни. Аз сам станах преносител, прехвърлих го на моето семейство и на приятели и за съжаление част от тях вече не са с нас", написа дагестанецът.

Той призова за спазване на мерките и това хората да останат по домовете си за предстоящия в неделя Рамазан байрам.

"Обикновено по празници отивам в планината, за да посетя дядо си и останалите роднини, да посетя гробището, но тази година трябва да прекъсна тази традиция: ще празнувам у дома със семейството си. Искам да ви призова всички - за да празнуваме и у дома, трябва да защитим не само себе си, но и тези хора около нас, особено по-старите. Моля ви да спазвате правилата, които нашите лекари ни препоръчват. Разбирам, че седенето вкъщи за трети месец не е лесна задача, но трябва да бъдем търпеливи, за да можем да се върнем към нормалния живот възможно най-скоро", призова Садулаев.

"Явно някои хора не разбират, че бойните спортове не са само слава"

"Явно някои хора не разбират, че бойните спортове не са само слава"

"Забранил съм на треньорите ми да се намесват в моите срещи"