Пламен Константинов даде официална пресконференция преди мача на българските волейболни национали с Иран в четвъртък. На нея присъстваха всички наставници отборите от група "D" от Световното първенство, което се провежда в България и Италия.

Пламен Константинов подари на Бойко Борисов топка с автографи на националите

Пламен Константинов подари на Бойко Борисов топка с автографи на националите

Виктор Йосифов връчи на премиера сувенири от играчите

"Добре дошли на всички мои колеги. Пожелавам им успешен турнир и да се наслаждават и на красотите на Варна и България", започна Пламен Константинов.

"Тук във Варна се е събрала една силна група с много стойностни отбори, както и млади тимове с огромна амбиция. Сигурен съм, че няма да имаме леки мачове. Да си пожелаем състезателите ни да са здрави. Да нямаме проблеми и  тогава ще е в наши ръце да решаваме тактическите задачи. Успех на всички!

С формулата, която има тази година световното първенство всеки мач ще бъде решаващ. Всяка загуба се носи в следващата фаза. Ключови за класирането в следващата фаза ще бъдат всички останали четири мача. Не мога да кажа, че всеки един мач ще има по-голяма или по-малка тежест. Естествено, това ще се определи в края в самото класиране от мачовете между останалите отбори.

На този етап не можем да кажем, че тази победа ще е по-ценна от друга. Всяка една победа ще ни трябва. Иран е много сериозен, много опитен и много сложен противник", добави опитният селекционер на България.