Волейболистите на Хебър (Пазарджик), които са носители на Купата и Суперкупата на България, излязоха в принудителна почивка. До тази ситуация се стигна след обявяване на извънредното положение в България, във връзка с пандемията от коронавирус и затварянето на местната зала "Васил Левски", което остави тима без място за тренировки. Заради това ръководството на клуба пусна състезателите на Хебър за пет дни за отдих.

Ето какво каза старши треньорът на Хебър Атанас Петров за BGvolleyball.com след въвеждане на извънредното положение:

"За съжаление обявеното извънредно положение в страната засяга всички, нищо не можем да направим. Няма и къде да тренираме - нашата зала "Васил Левски" в Пазарджик е затворена". Пуснахме състезателите от състава по домовете за пет дни. Чужденците ни остават в България. Няма време да пътуват и да се връщат. След това отново ги събираме в Пазарджик.

Няма никаква яснота засега какво ни очаква и с оглед на ситуацията тепърва ще разискваме как ще продължим. Едно е ясно, не можем да останем без тренировки. Ще търсим алтернативни начини за поддържане на форма. Гоним спечелване на титлата, макар и да не знаем дали ще има продължаване на първенството в Суперлигата."

Волейболистите на Хебър излязоха в принудителна почивка

Волейболистите на Хебър излязоха в принудителна почивка

Старши-треньорът Атанас Петров няма идея какво ще се случва по-нататък