Волейболистите на Хебър, които са носители на Купата на България, излязоха в принудителна почивка. До тази ситуация се стигна след обявяване на извънредното положение в България, във връзка с пандемията, причинена от коронавируса SARS-CoV-2 и затварянето на китната зала "Васил Левски" в Пазарджик, което остави тима без място за тренировки. Заради това ръководството на клуба пусна състезателите на Хебър за пет дни.

Волейболистите на Нефтохимик ще се подготвят в домашни условия

Волейболистите на Нефтохимик ще се подготвят в домашни условия

Играчите ще бъдат събрани през в края на следващата седмица

Ето какво сподели старши-треньорът на Хебър Атанас Петров за BGvolleyball.com:

"За съжаление обявеното извънредно положение в страната засяга всички, нищо не можем да направим. Няма и къде да тренираме - нашата зала "Васил Левски" в Пазарджик е затворена. Пуснахме състезателите от състава по домовете за пет дни. Чужденците ни остават в България. Няма време да пътуват и да се връщат. След това отново ги събираме в Пазарджик.

Няма никаква яснота засега какво ни очаква и с оглед на ситуацията тепърва ще разискваме как ще продължим. Едно е ясно, не можем да останем без тренировки. Ще търсим алтернативни начини за поддържане на форма. Гоним спечелване на титлата, макар и да не знаем дали първенството в Суперлигата ще продължи", сподели Атанас Петров.

В момента Хебър е на втора позиция след шампиона Нефтохимик и при положение, че класирането бъде окончателно, ще се окичи със сребърните медали.