Двамата чужденци на волейболния Монтана Миколай Срънечки и Максимилиан Талер, които играха в Суперлигата, вече са по своите домове. Първоначално намеренията на ръководството на отбора бяха да ги задържат, но тежките обстоятелствата наложиха промени, а и самите легионери са пожелали да се приберат.

Златко Живков предлага всички първенства да бъдат прекратени

Златко Живков предлага всички първенства да бъдат прекратени

Според кмета на Монтана временните класирания трябва да бъдат обявени за крайни

"Двамата ни чужденци си тръгнаха. Много трудно успяхме да намерим билети, като използвахме буквално последния възможен вариант. Дори при поляка Миколай Срънечки се получи внезапна възможност и той тръгна без да се бави. Личният му автомобил остана в Монтана и на по-късен етап ще дойде да си я прибере", коментира за BGvolleyball.com треньорът на Монтана Даниел Пеев.

Австриецът Максимилиан Талер си е тръгнал по настояване на неговата федерация, с обаждане на Любо Ганев, каза още селекционерът.

"Казах им, че ако имат желание да си тръгнат, ние не можем да ги задържим. Дори и да се оправят нещата и да играем на по-късен етап, има много административни пречки. Те имат договори до април. Лицензите пък са платени до 15 май. Прекалено сложно е да останат", завърши Даниел Пеев.