Кметът на Монтана Златко Живков счита, че е най-разумно всички първенства у нас да бъдат прекратени, а временните класирания да бъдат обявени за крайни.

Александър Попов: При мъжете нулева година, а при жените да се запази класирането

Александър Попов: При мъжете нулева година, а при жените да се запази класирането

Според президента и треньор на ЦСКА решението трябва да бъде взето от отборите от Лигата

"Ситуацията в момента не само в България, а в Европа и в целия свят е изключително неприятна. Според мен и през следващите два месеца април и май ще остане забраната за провеждането на всякакви спортни прояви в нас. Затова експерименти не трябва да се правят. Много по-важно е да не провалим новия сезон, отколкото да доиграем сегашния", заяви Златко Живков пред medianews.bg.

Това със сигурност ще се отрази на женския баскетболен тим и мъжкия волейболен отбор, които все още са в борбата за шампионска титла.

"Това е така наистина, но това остава на заден план на фона на случващото се. Пример вече ни дадоха от ръководството на Адриатическата лига, което обяви за крайно класирането в редовния сезон и отмени финалния турнир между четирите най-добри - черногорският Будучност (Подгорица), словенският Цинкарна (Целе) и двата български Монтана и Берое (Стара Загора). Така, че не бива да рискуваме, защото животът и здравето са над всичко", категоричен е монтанският кмет.