Осем борци в различните категории ще представят страната ни на най-големия спортен форум за глухи от 18 до 30 юли в Самсун - Дефлимпикс. Трима треньори се грижат в ежедневни тренировки за спортистите, които са в лагерна обстановка от началото на годината.

"Вече шести месец тренираме по график за Олимпиадата и мога да изразя задоволството си от подготовката на момчетата. Тренираме в НСА и на "Герена", а преди няколко дни се завърнахме от Белмекен където проведохме едномесечен лагер.

Красен Кралев: Хората са били заблудени, че Дефлимпикс е със статут на Олимпийски игри

Красен Кралев: Хората са били заблудени, че Дефлимпикс е със статут на Олимпийски игри

България винаги се е грижила добре за достойните спортисти

Огромна благодарност към моите колеги Светослав Миленков и Драгомир Стойчев за работата с момчетата и грижите, които полагат всекидневно за тях в залата.

Българската спортна федерация за глухи ни е осигурила перфектни условия за подготовка, екипи и всичко необходимо за участието в Турция", сподели треньорът по борба на спортистите с увреден слух Денислав Чамишки.

Министър Кралев: Няма друга държава, която да дава премии на състезатели с нарушен слух

Министър Кралев: Няма друга държава, която да дава премии на състезатели с нарушен слух

"Това е започнато по времето на министър Мариана Георгиева"

Панайот Димитров в категория 57 кг (свободен стил), Русин Русинов - 59 кг (кл.стил) и 61 кг (св.стил), Дилян Димитров - 65 кг (св.стил), Иван Стоилов - 66кг (кл.стил) и 71кг (св.стил) , Христо Кличуров 75 (кл.стил) и 74 кг (св.стил), Христо Павлов - 80кг (кл.стил), Ангел Ценов - 85кг (кл.стил) и 84 кг (св.стил), както и Атанас Иванов - 98кг (кл.стил) и 96кг (св.стил) са нашите представители в борбата за Игрите.

Част от състезателите ще участват и в двата стила на турнира. Състезателите заминават в понеделник, с полет през Истанбул.