Звездата и голмайстор на Черна гора Стеван Йоветич вярва в чудо в Лесковац и се надява на загуба на Сърбия срещу България днес.

В интервю за вестник informer.rs Йоветич за пореден път доказа, че притежава по-различен образ от обобщения такъв за футболист.

Бивш национал: Дано Борислав Михайлов се вразуми и да си тръгне с чест

Бивш национал: Дано Борислав Михайлов се вразуми и да си тръгне с чест

Ето подробности

Нападателят на Олимпиакос смята, че всяко нещо в живота търси своя баланс и има обяснение какво трябва да се види на стадион "Дубочица" от 16:00 часа в неделя.

"Футболът е чудна, странна игра. Може би ще им се върне заради головете, които допуснаха в добавеното време в толкова много мачове", каза капитанът на Черна гора по отношение на българския отбор.

Стана ясно кога ще има нов конгрес на БФС, ако Боби Михайлов веднага подаде оставка

Стана ясно кога ще има нов конгрес на БФС, ако Боби Михайлов веднага подаде оставка

Ето подробности

Сърбия има исторически шанс да се класира за Европейското първенство в неделя след повече от две десетилетия. За подобно нещо на "орлите" ще им трябва поне равенство в двубоя срещу България в Лесковац. Ако пък българите победят селекцията на Драган Стойкович-Пикси, а Черна гора победи Унгария в Будапеща, "соколите" отиват на континенталното първенство.

На всички е ясно, че шансовете за подобно нещо са минимални, най-вече защото българите играят катастрофално в квалификациите. Но въпреки това Йоветич вярва, че може да се случи резултат в полза на неговата страна. Като основен аргумент той изтъква, че Сърбия стигна до точката в Разград в добавеното време, поради което пожелава сега късметът да се "върне" на българите.

"Равенството на Унгария (2:2) в София не ни попречи, ние си свършихме работата и смятам, че с 11 точки можем да кажем, че сме постигнали добър резултат до момента. Сега ни чака онзи решаващ мач в Унгария, както и дуелът между Сърбия и България, на който изходът е отворен във всяка посока.

На сърбите им стига и точка, но всичко може да се случи, защото футболът е странна игра. Може би ще се върне на българите за всички голове, които допуснаха в добавеното време. Аз такова нещо до момента не бях виждал", казва още Стеван Йоветич.

Йоветич, който донесе успеха на Черна гора срещу България през септември, вкара един и подаде за друг гол при успеха с 2:0 над Литва в четвъртък. Така той има общо 3 и е трети реализатор в групата.

Начело в класирането в потока е Унгария с 15 точки и вече сигурно място в Германия 2024. Следва Сърбия с 13, Черна гора с 11, завършилият мачовете си отбор на Литва с 6 и България с 3.