Владислав Стоянов почти сигурно ще излезе титуляр срещу Армения вместо Николай Михайлов, пазил вратата на България в досегашните осем квалификационни мача за Мондиал 2014. Тази промяна се обмисляше в треньорския щаб преди официалната тренировка на националите. Рокадата е продиктувана от неочаквания статут на резерва на Михайлов в елитния италиански Верона от началото на сезона.

Шанс да започне мача като ляв бранител има и попадналият в идеалния тим на последния кръг от руското първенство Петър Занев (Амкар). При този вариант в дясната зона на отбраната ще мине Веселин Минев, а двойката в центъра ще е от обичайните заподозрени - Иван Иванов и Николай Бодуров.

Третата ключова въпросителна за единствения нападател в схемата най-вероятно ще има отговор "Емил Гъргоров". Върналият добрата си форма 32-годишен играч ще бъде предпочетен пред младия Александър Тонев, сочеха последните информации от нашия лагер. На позицията зад нападателя без алтернатива изглежда футболист №1 на България за 2012-а Георги Миланов, предава от Ереван - "Труд".

Трудно могат да се очакват промени от селекционера Любослав Пенев в халфовата линия. Вероятно е той да заложи на изнеслото почти всички битки каре - Станислав Манолев, Владимир Гаджев, Светослав Дяков и капитана Ивелин Попов. Разбира се, не са изключени и изненади, защото треньорския щаб отново е засекретил максимално изтичането на информация за титулярния състав.

Едно от имената, които се спрягаха като евентуална изненада е това на Павел Виданов от полския Заглебие вместо Манолев или на позицията на десния защитник. Това би бил ход за подсилване на дясната зона, в която действа голямата опасност от арменската халфова линия - Араз Йозбилиз от Спартак (Москва).