Босът на Славия - Венци Стефанов, за пореден път изказа мнението си за състоянието на националния отбор на България.

Ето какво каза Стефанов пред "Гонг":

"Мачът с Уелс? Каквото и лошо да кажа за играта на футболистите, ще е малко. Вижте, рано или късно България ще има нов треньор. Рано или късно в националния отбор ще има подмладяване. България трябва да заложи на селекционер, който може да работи с млади футболисти. Гледах няколко мача на младежите. Те играят по-добре от представителния отбор.

Не казвам, че футболистите на младежкия национален тим са напълно готови за първия отбор, но все пак имат бъдеще. Тези момчета трябва да се внедрят в отбора. Ще трябва време и сигурно ще трупат и загуби, но има надежда.

Част от настоящите футболисти просто не стават. Това момченце с опашлето няма качества да е нападател на националния отбор. Трябвало да се гордеем с него, защото играе в Шампионската лига. Ще става Футболист на годината? Леле, ще хвана една сопа...

Знаете ли какво ми направи силно впечатление по време на мача с Уелс? При една ситуация изритаха зверски Сисиньо. Той стана, а останалите футболисти от нашия отбор дори не реагираха. Абе, покажи малко мъжество и защити хитро своя съотборник. Вместо това те стоят отстрани и не реагират.

Вижте футболистите на другите отбори какво правят при такива ситуации. Скачат като попарени и се застъпват за своя съотборник. Възпитано, но търсят сметка за действията на противника. Горят в играта и имат желание за победа.

Обърнете внимание какво правят, когато слушат химна на своята родина. Слагат едната ръка на сърцето и пеят с цяло гърло. За тях е чест да са в националния отбор. Нашите не смеят дори да си отворят устата. На пръв поглед това не е важно, но издава много - гордост и обич към родината.

От сега нататък един от критериите футболист да попадне в националния отбор на България трябва да бъде играчите да научат текста на химна и да го пеят с гордост.

Всички футболисти чакат с нетърпение да се изявят с националната фланелка, а голяма част от нашите просто отбиват номера. Нямат търпение да свърши мача, за да отидат в дискотеките. Не знаят химна и не го пеят, но за сметка на това пеят с цяло гърло в дискотеките. Там са №1.

Има футболисти, които имат качества и добро бъдеще, но покрай такива като този с опашлето, отиват надолу".

Стефанов: За такива като Краев - тояга, Десподов играе, нашият Йомов също

Стефанов: За такива като Краев - тояга, Десподов играе, нашият Йомов също

финландчета минават като слаомистите в ските