На пресконференцията след мача Лотар Матеус си пожела загубата в контролата от Сърбия в София да остане като неприятен спомен за решителните евроквалификации през пролетта.

Допълнително да пожелаем на германския треньор на "А" отбора да няма повече поражения от сериозни отбори. Всъщност, тази загуба дойде на време. Най-напред "вдигачите" на Матеус да слязат на земята с дитирамбите след победите над аутсайдера Уелс и успеха в полумрака на тренировъчно игрище в Истанбул над Саудитска Арабия.

Лотар, като германец е достатъчен реалист да се прави на романтик и може би е наясно, че след двете загуби от Англия и Черна Гора при Мъри Стоилов наследените надежди за класиране на Евро 2012 са като в менгеме, от което и много по-опитен треньор от него трудно ще се измъкне.

Само, че да не започва да я кара по тънката лайсна, както го направи на пресконференцията след двубоя със Сърбия. През цялото време някогашният голям футболист се опитваше да се извини, че не разполага с качествен национален отбор като постоянно сравняваше колко струват сръбските защитници и нашите.

Трудно е да се помисли, че преди да се съгласи да поеме "А" отбора Лотар не е бил ако не наясно, то почти наясно с този факт. И как ще я караме нататък, след като го стряскат цифрите на сръбските бранители?

Ами какво да кажем за швейцарските защитници и после като дойдат английските начело с Рио Фърдинанд и Джон Тери. Това ли е германското безстрашие? Или треньорът Матеус е забравил какъв беше футболистът Матеус?