Селекционерът на националния отбор Христо Стоичков беше бесен на възпитаниците си след загубата с 1:5 от Шотландия на турнира "Кирин Къп". Според него защитата на тима ни е била под всякаква критика и дори го поставя под сериозни притеснения за представянето си в бъдещите европейски квалификации.

"Мнението ми е, че този отбор в никакъв случай не е по-добър от японския. Загубата обаче е факт - 1:5. За жалост допуснахме елементарни грешки в отбрана, породени от непрофесионалния подход към ситуациите. Аз вече съм казал, че националния тим не е училище, за да се учат футболистите на терена къде да застават и какви позиции да избират", коментира Стоичков пред радио "Гонг".

"Неприятното не е толкова в загубата, колкотот във факта, че нямаме други опции в защита. Това са хората, с които разполагам и дори започвам да се притеснявам за представянето ни в европейските квалификации", не скри притесненията си селекционерът.

"Естествено, в бъдещите месеци ще работим, за да изчистим максимално всичките тези грешки, защото те биха могли да са фатални в предстоящите официални мачове. Лично за мен мачът беше решен при втория гол за Шотландия. Не съм доволен от играта на цялата защита, включително и на Лусио Вагнер, който не оправда очакванията ми", завършва Стоичков.