Стефан Грозданов винаги е правил добри анализи на българския футбол, било на клубно или национално ниво. Сега експертът даде мнението си пред "Топспорт.бг" за отминалата среща на "А" отбора срещу Уелс, която бе спечелена с 1:0. "Най-доброто нещо в този мач е, че спечелихме три точки. Друг е въпросът, че на този етап не достигат.
Трябваше да победим преди това и Черна Гора и сега с шест точки можеше да мислим по-реално за бараж, ако приемем, че Англия е фаворит за първото място. И все пак, хубавото на тази победа е, че в момента може да си правим, макар и по-дребни сметки. Те, разбира се, могат да станат по-реални и големи само при едно условие.

Всякакви други победи няма да имат такава стойност, каквато би била тази като гост на Черна Гора, за да компенсираме загубата от тях у дома. Също така трябва да се молим Англия да бие Черна Гора освен като домакин и като гост защото иначе черногорците ще дръпнат  много напред с точките и тогава и чудеса от храброст да правим няма да е достатъчно" разсъждава по темата за шансовете ни футболния експерт.

"Не видях нещо ново откъм постройка в националния отбор, но имаше ентусиазъм и борбеност особено през втората част. Това е съвсем нормално, когато идва нов треньор, защото всеки футболист иска да направи впечатление на новия си наставник. Мога да кажа едно браво на съветниците на Матеус за Бодуров и Виданов. Няма какво да се лъжем, че някой го е посъветвал да ги вземе, защото е трудно за една седмица да види кои играчи от нашето първенство може да привика в първия състав.

Нормално е и Виданов и Бодуров да играят на върха на възможностите си. Футболистите винаги надушват моментите когато трябва да се покажат откъм най-добрата си страна и да впечатлят дори и специалисти извън България. В този смисъл Виданов много добре замести контузения Вальо Илиев. А и да не забравяме, че в националния няма от какво да е обременен както е случая в ЦСКА където в момента проблемите се отразяват на представянето на футболистите." заключи Грозданов.

За бъдещето на националния отбор Грозданов допълни:"Какво по-хубаво, ако Матеус ни извади от дъното където сме и както обеща ни класира за Европейското първенство. А дори и това да не стане, ако Матеус напипа верния път как да направи отборът по свой тертип тогава може да му се даде възможност да работи и по-нататък. Понеже ние българите сме винаги крайни, въпросът е да не започнем да го вдигаме прекалено много, а после да го отричаме. Важното е в отбора да има ентусиазъм и спокойствие. А това се видя на мача с Уелс вчера", допълни Грозданов.