Националният ни отбор по футбол копае дъното. В трите си срещи от световните квалификации до момента, "лъвовете" допуснаха цели 10 попадения - по три срещу Люксембург и Швеция и четири срещу Франция. Така българската защита е сред най-слабите в зона Европа.

В осемте останали групи само два отбора са с повече допуснати голове - Лихтенщайн (12 - 0:8 от Испания, 0:2 от Албания и 1:2 от Израел) и Гибралтар (14 - 1:4 от Гърция, 0:4 от Естония, 0:6 от Белгия).

А също по десет попадения са получили Молдова (0:4 от Уелс, 0:3 от Сърбия и 1:3 от Ейре) и Косово (1:1 с Финландия, 0:6 от Хърватия и 0:3 от Украйна), информира БТВ.

Картината става съвсем печална, ако вземем предвид и предишните два двубоя на нашите - част от прословутото японско турне. През юни домакините ни пометоха със 7:2, а Дания - с 4:0. Така сметката набъбва на общо 21 инкасирани гола или средно по 4,2 на мач.

Във въпросните пет двубоя нито веднъж не е използвана една и съща двойка централни защитници, като селекционерите Ивайло Петев и Петър Хубчев превъртяха Георги Терзиев, Александър Александров, Иво Иванов, Васил Божиков, Божидар Чорбаджийски, Иван Иванов и Димитър Пиргов. В ролята на крайни бранители влизаха Страхил Попов, Живко Миланов, Венцислав Василев и Антон Недялков.