Президентът на БФС - Борислав Михайлов направи кратък анализ на представянето на националния ни отбор в световните квалификации за Мондиал 2018.

Според него кампанията на "трикольорите" е по-скоро успешна с оглед тежката група, в която сме попаднали. Договорът на Петър Хубчев пък изтичал в края на октомври, а неговото бъдеще ще бъде решено след събрание на Изпълкома.

Боби Михайлов: Българските отбори се оплакват от съдийството, когато не им върви играта

Боби Михайлов: Несериозно е да ни обвиняват, че обслужваме Лудогорец

"В нито една държава няма идеално съдийство"

"Оценката ми е малко двузначна, защото отдавна не бяхме побеждавали топ отбори. Швеция дори е в първата десетка в класацията на ФИФА и не бяхме я побеждавали от 50 години. Победихме и Холандия, която също е силен отбор! Аз съм играл много квалификации, участвал съм на финалите на три световни и едно европейско първенство. И винаги съм знаел, че не трябва да се губят точки от т.нар. "по-слаби" отбори, защото както виждате вече няма такива. . Ако не бяхме загубили точките от срещата с Беларус, в момента щяхме да имаме големи шансове за плейоф. Така или иначе виждам много положителни неща в националния отбор - налагането на млади момчета, амбициозен треньор и много стегната дисциплина. Националният отбор използва по най-добрия начин условията, които им предоставя базата в Бояна. Нека да изчакаме и оставащите два мача от квалификациите и дали съперниците ни ще сбъркат накрая".

"Оценката ми за представянето на националния отбор до момента е по-скоро положителна. Всички знаехме, че това е най-тежката група в квалификациите, след като Холандия е третият отбор в нея, а ужким слабите вместо да са Андора и Лихтенщайн се паднаха Беларус и Люксембург. По тази причина дори и на мен като най-голям оптимист, на който се иска най-много отборът да се класира на световното мисля, че отборът се представя достойно".

Радостин Кишишев: Въпросът е не дали БФС иска Хубчев да продължи, а дали самият той вижда смисъл в това

Кишишев: Петър Хубчев трябва да води България, но той дали вижда смисъл?

"В близките 2-3 години не виждам как ще имаме играчи, с които да се класираме на голям форум"

"Договорът на Хубчев изтича в края на октомври, а при положение че играем плейоф след него. След края на квалификациите ще направим анализ. Ще събера Изпълкома на Футболния съюз и ще вземем решение. Но до момента аз, а смятам че и колегите сме доволни от работата на Хубчев. Защото треньорът е донякъде, оттам нататък трябва да се види с какви футболисти разполагаме, в кои отбори играят и дали въобще играят в тях. Много е важно и в каква форма пристигат футболистите на лагерите на националния отбор. Защото Хубчев за 4-5 дни освен да съживи малко футболистите и да ги подготви тактически за предстоящия мач друго не може да направи", заяви Михайлов в специално свое интервю за колегите от "Блиц".