Националите обмислят аудиенция при Лотар Матеус с молба да намали броя и времетраенето на тренировките, разкрива "Труд". Германецът разкова отбора със 7 занимания за 4 дни. Безпрецедентно за нашите преди квалификация тимът тренира два пъти в Кардиф в деня преди мача. А вчера, без да се разнежва от победата в Уелс, германският селекционер заведе отбора директно от летище София в Правец за 70-минутна тренировка.

При отсъствието на тарторите Стилиян Петров и Мартин Петров в предстоящите дни обаче едва ли някой ще се осмели да преговаря с Големия Лотар. Вероятно играчите ще го ударят на молба при лагера за контролата на 17 ноември, за която още търсим съперник.

В Уелс след победата Матеус даде свобода на играчите до 1 ч след полунощ. Но никой не напусна хотела - всички явно бяха адски изморени. Също до 1 ч след полунощ бе и наградата снощи, но едва ли кандидатите за слава са били много.

 

В тима няма глоба за 6 дни лагер. За "простосмъртни" прегрешения "санкцията с фиш" е 200 евро. И проблемът за "касичката" не е, че играчите нямат парите. Просто излъчваният от легендата респект смразява. Няма шикалкавене от старите, а новите се натягат.

В националния често играчите са изпращали парламентьори при треньорите с молба да намалят тренировките. Номерът е минавал през десетилетията почти винаги и при всички без може би Иван Вуцов. Сега изпусната от Матеус реплика на почивката в Кардиф е дала неочаквана надежда на играчите. "Дали не ги преуморих?", попитал хер Лотар. И така е подал пръстче. Дали ще му отхапят ръката, очаквайте в следващите серии.