Доста коварни съперници ще срещне националният ни отбор до 19 години по пътя към Евро 2018. Днес жребият отреди на младите "лъвчета" да се изправят в Елитния квалификационен кръг срещу Франция, Испания и Белгия. "Трикольорите" попаднаха в Група 6.

България реди контрола с участник на Мондиал 2018

България реди контрола с участник на Мондиал 2018

"Лъвовете" ще срещнат Египет през март

"За всички е ясно, че на този етап вече всички отбори са много силни. Групата е много равностойна и силна, като подхожда за финали на Европейско първенство. Франция и Испания са печелили много пъти този турнир, а Белгия бележи изключителен ръст в развитието на своя детско-юношески футбол и това личи от футболистите, които се състезават в клубните европейски грандове. За нас е важно да надградим, това, което постигнахме с момчетата по време на мачовете от Първия квалификационен кръг. Имаме достатъчно време да се подготвим и да се опитаме да се представим на ниво. Знаем, че ще е трудно, но момчетата имат качества и характер и аз вярвам в техните възможности", коментира селекционерът на България U19 - Ангел Стойков.

Домакин на квалификационния турнир догодина ще е Испания, а седем отбора ще се присъединят към Финландия, където пък ще се проведе самото Европейско първенство. Финалите за юношите до 19 години /набор 1999/ ще се играят от 16-ти до 29-ти юли.