Селекционерът на националния отбор на България Илиан Илиев сподели своето мнение преди мача на "лъвовете" срещу Танзания от приятелския турнир в Баку на FIFA Series. Той отчете какво е видял в състава на съперника от представянето им по време на Купата на африканските нации и подчерта, че иска да види някои основни неща в характера на нашите футболисти, а именно концентрация, мобилизация и агресия без топка.

Ето какво още каза Илиев:

"Всички футболисти са здрави и нямаме проблеми в последните дни. Изключая тези, които принудително отпаднаха. Доста гледахме Танзания и със сигурност не са широко известни на публиката, но се запознахме с тях. За тях е възможност да се покажат в Европа, тъй като всеки от тях очаква трансфер тук. Имат два отбора, които са продължили на четвъртфиналите в местните африкански турнири. След нашия мач ще ги върнат там. Ние трябва да подходим сериозно към мача. Трети мач ще ни е това и като състав няма да "бягаме" много от това, което беше в последните две срещи. Трябва да покажем по-добро игрово лице, макар да не ни е така познат съперника".

"Според системата на отбора трябва да сме запознати как може да се реагира във всяка една ситуация. Трябва линиите да са близо, да сме агресивни спрямо човека с топка. Ако ги оставим да играят, ще ни причинят проблеми. Трябва да сме добри в държанието на топката и прехода, когато я загубим, трябва да е добър".

"Всеки и пет минути да получи, трябва да помогне в тази трудна ситуация за националния отбор. Мотивация трябва да е за футболистите, че са тук. Този въпрос дори не трябва да стои на дневен ред. Знаем, че африканските футболисти играят повече на инстинкт. Бил съм там треньор. В дадени ситуации подхождат инстинктивно, а не умно. Имат пъргави и бързи хора. Ако не сме на ниво при концентрацията, моблизацията, агресията без топка, ще ни създаде всеки един отбор проблеми. Ние имаме два дни после да мислим за Азербайджан. За нас също ще е предизвикателство да играем срещу тях. Сега е важно да излезем и победим Танзания. Ако не правим изброените неща, а излезем да играем само за резултат, ще бъде проблем".

Груев: Чувствам се лидер, знам как да помогна на отбора

Груев: Чувствам се лидер, знам как да помогна на отбора

"Отдавна не сме печелили мач с националния отбор"