Новият национален селекционер Илиан Илиев говори пред медиите в Бояна относно утрешния двубой с Унгария от европейските квалификации. Срещата се явява дебют за Илиев.

"Както казах и при представянето ми, играл съм за националния отбор, трябва да опитам да помогна на националния отбор в тази ситуация. Надявам се да успея да го направя. Промени? Отборът трябва да добие повече самочувствие, което му липсваше в предишните мачове. За два-три дни е трудно. Предвиждаме леки промени в системата, имаме добри, талантливи играчи, но трябва да имаме увереност. Когато нямаш увереност, показваш трудно уменията си.

Унгария не е само Доминик Собослай, те имат и други добри играчи. Знаем, че имаха проблеми с контузени. Ако излезем и мислим само за Собослай, ще имаме проблем. Унгария е опитен отбор и има качествени футболисти, няма да се фокусираме само върху един играч. Не е приятна ситуацията - няма треньор в света, който да иска отборът му да играе без подкрепата на феновете. Надявам се футболистите ми да защитят честта на България в този мач и да излезем достойно от този мач.

Васил Терзиев: Подкрепям протеста на феновете, ще има специален ред на движение около стадиона

Васил Терзиев: Подкрепям протеста на феновете, ще има специален ред на движение около стадиона

Ето какво решение беше взето

Решихме да не правим много промени от това, което Младен Кръстаич е викал последно. За него това са били най-добрите футболисти към дадения момент, не бягаме много от това. Не очаквайте много промени в състава. При предния треньор имаше много текучество, важно е да има опитни футболисти, които да помагат в трудните моменти - клише е, но е истина. Няма да тръгнем да подмладяване.

Кристиан Димитров вчера се контузи, няма да е на разположение за двама мача, лека контузия е. Анди Краев е наказан за първия мач. Някой от тях ги познавам от доста малки, включително Кирил Десподов. Могат много повече, казах им. След мача всеки да не казва "аз", а да казва "ние". За да постигнеш сериозни неща трябва да имаш характер и его, да, но за такива мачове егото е навън."