Заместник-изпълнителният директор на Българския футболен съюз Христо Запрянов говори пред медиите при завръщането на националния ни тим от Грузия. Запрянов коментира състоянието на пострадалия тежко в катастрофа Тодор Неделев, който остава на лечение в Тбилиси.

"Аз лично видях Тодор Неделев вчера следобед. Той е контактен, но доста сериозно упоен, защото става дума за много сериозна операция. Той беше контактен, чу се с майка си пред мен, чу се с приятелката си. Тя пътува утре за Грузия. Поели сме абсолютно всичко за пътуването и престоя.

Прогнозите са, колкото и трудно да е да се дават прогнози в този момент, е в следващите дни той да стане, да ходи и до една седмица да отиде в хотел, а след това да бъде транспортиран до София. Вече сме говорили за това, става дума за санитарни хеликоптери, за медицински такива, има няколко варианта в зависимост какво каже професорът, извършил операцията", коментира Запрянов.

Относно представянето на националите ни, шефът в БФС сподели: "За мен това, което направиха футболистите вчера бе геройство, с оглед на това, че вчера на всички ръцете им бяха в стъкла и кръв. Самият факт, че се стегнаха и изиграха този мач и не го загубиха, за мен е геройство.

Ако ме питате по принцип дали равенството с Грузия е добър резултат, бих ви казал, че не е. Разбира се, че резултатите са незадоволителни. Всички очаквахме минимум девет точки от тези мачове, но излизаме с три. Естествено, че са незадоволителни, но не мисля, че в момента футболът е на първо място".

Възстановяването на Неделев продължава, Гонзо го посети в болницата

Възстановяването на Неделев продължава, Гонзо го посети в болницата

Халфът се чувства добре, а утре очаква приятелката си и майка му