Осем от групата на младежкия национален отбор (до 21 години) не се появиха на сбора пред Националния стадион "Васил Левски" тази сутрин. Повечето от тях ще се присъединят към групата на селекционера Михаил Мадански направо в Ловеч, където ще бъде лагерът.

Както е известно, младежите играят два пъти в европейските квалификации с Андора - на 1-и и на 5 юни, като срещата в Ловеч е с начален час 19 часа.

Нападателят Едисон Йорданов, който играе в Ханза (Рощок), няма да участва в срещите с Андора. Талантът има ангажименти с клубния си отбор, а веднага след това ще изкара проби в два клуба от Бундеслигата. Така Йорданов може да излезе за младежите на България през август.

"Нямаме право да подценяваме който и да е, дори Андора, дори Сан Марино. Не сме голяма футболна сила, че да имаме невероятно самочувствие. Мачовете са важни, защото са старт на новите квалификации. И се надявам да се представим по-добре, отколкото в предишните. Макар, че и там не се изложихме", заяви селекционерът Михаил Мадански.