Димитър Пенев заяви, че част от повиканите от селекционера на националния отбор по футбол Петър Хубчев състезатели не заслужават мястото си в тима.

Ето какво сподели по темата Стратега, в изказване за "България днес":

"Добре е, че Петър Хубчев остава селекционер на отбора. Честите промени създават и промяна в мисленето. Всеки един следващ треньор като дойде, въвежда новости, добавя някои неща.

Снимка 321193

Източник: LAP.bg

Когато наблюдават със своите помощници и с хората, които помагат на треньорите, да правят сравнение с дадени футболисти. В последно време много грешки станаха с избор на футболисти.

Саудитска Арабия вече са участвали на световни първенства. Сега пак се класираха за мондиала в Русия догодина. Въпреки тежкия климат там, ние сме на различни етапи във футбола. Условията там са отлични като терени, осветления. Това е държава, която има много възможности. Все пак заради горещините, аклиматизацията е по-трудна, нужно е по-дълго време. Хората там обичат много футбола, по принцип. Те се развиват от дълги години насам. Аз доста отдавна работих в Саудитска Арабия. Дори спечелих Купата на краля с моя отбор.

Презареждане

Презареждане

Започваме начисто, началото ще бъде дадено днес в Лисабон

Какво да очакваме от мача? Те вече са се класирали за световното и това ще бъде една контролна среща, в която ще играят освободено. Нашите също са освободени, но от некласирането си (смее се). Заради честите промени, младостта, невинаги стават хубави мачове. По тяхна преценка мачът ще бъде в Португалия. Желая успех на отбора ни.

Хубаво е да си сверим часовника с такъв съперник. Това е една добра връзка. Ние сме в Европа, те - в друг континент. От друга страна този мач вероятно се играе и заради финансовата страна. Дано нашите направят добър мач. Вече да има яснота и в треньорите на кого могат да разчитат за следващите квалификации, кой може да играе на даден пост, кой не може да се развива повече. Все пак трябва да изградим един национален отбор поне на средно ниво. Колко години вече минаха без да направим нищо запомнящо се. Единствено от нашите футболисти зависи много.

Петър Хубчев: Много трябва да подобрим, за да имаме по-добро бъдеще

Петър Хубчев: Много трябва да подобрим, за да имаме по-добро бъдеще

"Истината е, че оценката се дава от резултатите"

Ясно е, че на следващото европейско ще се класират повече отбори. Но има много време до тогава. Сега първо ще гледаме световното по телевизията", заяви Стратега.