Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов се срещна с футболистите и треньорския щаб на юношеския национален отбор на България до 17 г. преди заминаването на тима за финалите на Евро 2022 в Израел.

Точно след седмица - на 16 май, младите "лъвчета" стартират участието си с двубой срещу актуалния носител на трофея Нидерландия, а след това им предстоят мачове срещу Франция и Полша. Въпреки тежката група, Михайлов изрази увереност, че момчетата на селекционера Йордан Петков ще представят достойно България на континенталния форум.

Ясен Петров привиква Стивън Петков

Ясен Петров привиква Стивън Петков

Очаква се той да дебютира

"Искам да сте смели и да играете освободено. Съперниците са много силни, но точно това трябва да ви амбицира да покажете най-доброто от себе си. Гордея се и вярвам във вас!", заяви президентът на БФС.

По лична инициатива на Борислав Михайлов футболистите и треньорите на България U17 получиха финансови стимули за историческото си класиране за европейските финали. Досега в тази възрастова категория "лъвчетата" имаха само едно участие на континентални финали - през 2015 г., когато България бе домакин на форума.