От БФС не пропуснаха да поздравят Кирил Десподов, който днес празнува своя 25-и рожден ден.

"Днес българският национал Кирил Десподов празнува своя 25-и рожден ден. Нападателят е роден на 11 ноември 1996 г. в Кресна, а футболният му път започва в школата на Перун, преди да бъде привлечен в ДЮШ на Литекс. В професионалния футбол дебютира на 12 май 2012-а, все още ненавършил 16 години, а за ловешкия тим изиграва общо 50 мача във всички турнири, в които бележи 6 гола. През лятото на 2016-а преминава в ЦСКА-София, където в рамките на два сезона и половина записва 80 двубоя с 25 точни попадения.

В началото на 2019-а осъществява трансфер в италианския Каляри, но не успява да се наложи в първия състав и е отдаден под наем на австрийския гранд Щурм (Грац), където бележи девет гола в 21 срещи от всички турнири. В началото на миналия сезон е преотстъпен на Лудогорец, а през лятото на 2021 г. подписва постоянен договор с българския шампион. За националния отбор Десподов дебютира през март 2018, а първия си гол бележи шест месеца по-късно - във вратата на Кипър. Към днешна дата има 24 мача и 3 попадение за "лъвовете".

През 2018-а е избран за Футболист на годината на България. Българският футболен съюз честити празника на Кирил Десподов и му желае здраве, късмет и още много футболни успехи!", написаха на официалния сайт на БФС.

Фенове на Лудогорец отличиха Десподов и Сантана

Фенове на Лудогорец отличиха Десподов и Сантана

Двамата получиха специални плакети