Националният ни отбор по футбол излиза в първата си среща от турнира "Кирин Къп" днес (вторник) в 13:24 часа българско време. Двубоят на стадион "Нагай Стейдиъм" в Осака предизвиква изключителен интерес от страна на местните фенове, като до момента са продадени около 50 хиляди билета на цена от 5 до 30 евро.

Сблъсъкът изправя един срещу друг и две легенди в световния футбол - на треньорския пост начело на домакините е бразилецът Зико, а родният тим се води от Христо Стоичков. Азиатският ни съперник е настроен и за първа победа над представителния отбор на България, след като в играните срещу между двата тима до момента те са записали две поражения и едно реми (25 януари, 1976 - Япония - България 1:3 в контрола, 28 януари, 1976 - Япония - България 1:1 в контрола, 1 февруари, 1976 - Япония - България 0:3 в контрола).

В състава на домакините личат имената на футболисти само от местното първенство, сред които безспорната звезда е бившият халф на Фейенорд Шиниджи Оно. Ситауцията в родния лагер до голяма степен напомня тази на съперника - повечето от родните звезди, състезаващи се за големи европейски клубове не пътуваха за турнира - Стилиян Петров, Димитър Бербатов, Радостин Кишишев, Благой Георгиев, Чавдар Янков, Валери Божинов и др. Дебют за "А" тима вероятно ще запишат шестима играчи - Ники Михайлов, Лусио Вагнер, Данчо Тодоров, Станислав Ангелов,  Живко Миланов и Валери Домовчийски.

Все пак в състава ни личат имената на Мартин Петров и Светослав Тодоров, които се състезават съответно за Атлетико (Мадрид) и Портсмут. В тима се завърна и бившият национал Зоран Янкович, който вероятно ще попадне и сред титулярите днес. Вторият двубой на националите от "Кирин Къп" е в четвъртък, отново по същото време, срещу тима на Шотландия.