Народът не вярва на Станимир Стоилов и неговата банда национали, пише "7 дни спорт". И няма как да е иначе, защото на хората им писна от правилния футбол на Мъри. Те не са глупави и виждат какво става, виждат как другите ни бият и как от 2004 г. не сме били на голямо първенство. Затова и народът няма грам доверие в отбора.

Едва 15% от участниците в мащабното проучване на голяма букмейкърска къща вярват в класирането на отбора за европейското първенство през 2012 г. в Полша и Украйна. Попълнени бяха 11 396 анкетни листа в 750-те букмейкърски пункта. Резултатите са отчайващи. 39% са на мнение, че успехът може да бъде постигнат при известни условия и голям късмет. Отрицателно са настроени 40%, а 6% са посочили "не мога да преценя".
Ако разгледа внимателно проучването, Станимир Стоилов трябва да си събере багажа и бързо-бързо да се омете от националния отбор. Защото 54% от хората му нямат доверие. На въпроса "Смятате ли, че националният отбор по футбол трябва да има нов треньор?", са дадени следните отговори:

- Да - 17%
- Да, защото резултатите не са добри - 15%
- Да, но само ако е чужденец - 22%
- Не - 5%
- Не, няма време, квалификациите започват - 11
- Не, нека оставим Станимир Стоилов да работи на спокойствие - 30

В отговорите личи и клубната принадлежност на участниците в анкетата. Едва 11% от сините фенове са твърди, че Мъри трябва да си ходи, докато 40% му имат доверие. На противоположния полюс са червените - 22% срещу 14%.

Допитването за селекционера - българин или чужденец, пък раздели хората на две почти равни части. 30% са за труньор отвън, а 32% - за българин.