Легендата на българския футбол Красимир Балъков коментира евентуалното назначение на Илиан Илиев за национален селекционер. Очакванията са утре наставникът на "моряците" да бъде представен официално, след като преди пет дни доскорошният такъв - Младен Кръстаич, беше уволнен от БФС.

"При всички положения по-надолу от това положение, в което се намираме, трудно може да слезем. Нямам представа кой ще бъде новият треньор на националния отбор. Има предположения, че ще е Илиан Илиев. Доколкото разбрах Мъри Стоилов е отказал да води националния отбор. Илиан е изключително качествен треньор. Дай Боже футболната общественост да застане зад неговия гръб. Нещата не могат да се случат толкова лесно, особено когато нямаме промени в детско-юношеския футбол. Да се остави този човек да работи на спокойствие и да му се даде време.

Аз търся вината повече в начина, по който държавата мисли за българския футбол. Трябва да се направят необходимите промени в детско-юношеския футбол, за да може да има такъв български футбол, какъвто на нас ни се иска.

Септември е един от хубавите примери, които има в българския футбол. За съжаление, аз не успях да разбера какво точно иска собственикът на клуба. Вижданията ни за футбола са с огромна разлика. Поради тази причина се разделихме. Те си вървят по своя път, явно там нещата са по един и същ начин всяка година.

До зимата ще си почина. Енергията, която бяхме инвестирали в Септември с моя щаб, не беше малка. Ден и нощ работихме в името на това Септември да влезе в еfbet Лига следващата година. Мисля че оставихме един огромен фундамент, който се надявам да бъде затвърден от следващите след нас", каза Красимир Балъков.

Балъков пред ТОПСПОРТ: Винаги съм се чувствал най-добре в националния отбор

Балъков пред ТОПСПОРТ: Винаги съм се чувствал най-добре в националния отбор

"Разбирахме се прекрасно на терена"