Истинско съзвездие от шампиони по кикбокс и карате киокушин от общо 11 държави и тежки двубои за 3 титли по кикбокс - това е бойната карта на петото издание на професионалната галавечер от марката SENSHI. На 22 февруари феновете на бойните спортове в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна ще видят 9 тежки двубоя по кикбокс, карате фул контакт, както и по правилата на SENSHI - с позволени хвърляния на ринга и удари с лакти в главата.

На арената на SENSHI 5 в сблъсъци от по 5 рунда ще се решат съдбите на два Световни пояса на WAKO PRO и една Европейска титла по кикбокс за професионалисти. Цялата галавечер ще се излъчва на живо по най-голямата международна онлайн телевизия за бойни спортове FITE TV, както и на www.Boec.com. Феновете на SENSHI ще видят и реванш между двама от най-мотивираните противници, които досега са се качвали на ринга на галата - арменеца Артур Арушанян и Алишер Карменов от Казахстан.

На 22 февруари капитанът на националният ни отбор по кикбокс Атанас Божилов ще направи първа защита на Световния си пояс на WAKO PRO в кат. до 71.8 кг срещу Адолфо Барао от Португалия. Португалецът е достоен претендент за трофея със своята визитка от шест шампионски титли по кикбокс на страната си и също толкова на Иберийския полуостров.

Французинът Абдерахим Шафе е друга международна звезда, която ще защитава Световния си пояс на WAKO PRO на арената на SENSHI на 22 февруари. Неговата титла е в стил лоу кик в кат. до 85.1 кг, а претендентът за нея е много сериозен - световният шампион по кикбокс и призьор от първенства по киокушин Андрей Чехконин.

Оспорван ще бъде и двубоят за Европейския пояс на WAKO PRO в категория до 75 кг. В ожесточен спор за нея ще влязат европейският ни шампион по кикбокс от WAKO PRO Богдан Шумаров, който сега ще атакува нова за него категория до 75 кг, и естонецът Астур Майкел. Астур е двукратен национален шампион по кикбокс К1 в родината си, има бронз и сребро от световно и европейско първенствa на WAKO.

На SENSHI 5 носителят на Интерконтиненталната титла на WAKO PRO Християн Корунчeв ще се изправи не срещу кого да е - негов опонент ще бъде световният шампион за професионалисти по кикбокс и шампион на Diamond Cup по карате киокушин Сергей Браун от Германия. Сред другите българските асове, които ще се качат на ринга на 22 февруари, са многократната таекуондо и кикбокс шампионка Албена Ситнилска, карате киокушин и муай тай шампионът ни Николай Йоргов и Петър Стойков, който през 2019 година стана номер 1 в света по муай тай.

Билетите за зрелищното бойно шоу са вече в продажба на цени от 10 и 20 лв. в Eventim.bg, EASYGO.bg, както и на място в Двореца на култура и спорта във Варна. Всеки, който иска да наблюдава сблъсъците отблизо, може да резервира и VIP маса.

Вижте пълния списък с двубои, които ще се разиграят на 22 февруари в Двореца на културата и спорта във Варна.

Бойна карта на SENSHI 5

Старт: 19:00 часа, Дворец на културата и спорта, Варна

  1. Анна Издебска (Украйна) - Албена Ситнилска (България) - 55 кг - Full contact
  2. Владимир Сергеев (Украйна) - Петър Стойков (България) - 70 кг - SENSHI
  3. Маджид Хашеми Бейджи (Иран) - Николай Йоргов (България) - 80 кг - SENSHI
  4. Масааки Фуджи (Япония) - Виталий Шахнели (Русия) - 95 кг - Full contact
  5. Сергей Браун (Германия) - Християн Корунчев (България) - 80 кг - Full contact
  6. Артур Арушанян (Армения) - Алишер Карменов (Казахстан) - 65 кг - SENSHI
  7. Абдерахим Шафе (Франция) - Андрей Чехонин (Русия) - WAKO PRO световна титла лоу кик в кат. до 85.1 кг - 5 рунда, K-1
  8. Адолфо Барао (Португалия) - Атанас Божилов (България) - WAKO PRO световна титла в кат. до 71.8 кг, защита - 5 рунда, K-1
  9. Астур Майкел (Естония) - Богдан Шумаров (България) - WAKO PRO европейска титла (вакантна) кат. до 75 кг - 5 рунда, K-1
Петър Стойков ще търси шеста победа на SENSHI

Петър Стойков ще търси шеста победа на SENSHI

Едва на 23 години, Стойков вече притежава достатъчно титли, които го правят един от най-добрите и перспективни бойци