Вратарят на Лудогорец разказа пред колегите от "Диема" за дългия и много тежък период на свое възстановяване. Стражът вече планира да се завърне в игра за първия тим на шампионите до края на септември.

"Минах доста тежък период, с доста интервенции. Вече всичко е наред, да чукна на дърво. Специално за тази контузия минах през пет операции. Иначе общо са 11 операциите в цялата ми кариера".

Посъветваха играч на Лудогорец да спре с футбола

Посъветваха играч на Лудогорец да спре с футбола

Драгош Григоре е със сериозна контузия

"Не се чувствах притеснен при контузията. Веднага на терена разбрах какво е станало. Не бях изненадан или шокиран. Впоследствие усложненията, които станаха, това беше големият проблем. Ако я нямаше тази инфекция, вече щях да съм забравил, че съм опериран. Всичко обаче вече е зад гърба ми".

"Инфекцията я получих в Букурещ, но реално би могло да стане навсякъде. Последвалото лечение обаче беше неправилно, нещата излязоха извън контрол и се стигна до тези тежки усложнения. След първата операция започнахме рехабилитация на 10-ия ден. В един момент с физиотерапевта видяхме, че нещо не е окей. Отидох при доктора, който ме лекува и той видя, че има инфекция. Прецени, че трябва да се отвори и да се изчисти, без обаче да се направят съответните тестове. Той смяташе, че инфекцията идва отвън навътре, докато се оказа обратното. Дадоха ми някакви антибиотици, които не помагаха. В един момент нещата бяха много зле".

"Искам да благодаря на клубното ръководство, на Лъчо Танев, на Мартин Петров, който направи връзката в Испания с д-р Кугат. За мое щастие спасихме крака, защото имаше реален шанс да го загубя. Сега отново мога да спортувам активно".

Мисиджан: В България тренирахме малко, в Нюрнберг ще ми бъде трудно

Мисиджан: В България тренирахме малко, в Нюрнберг ще ми бъде трудно

"Бундеслигата е едно от най-добрите първенства в света"

"Аз останах позитивен през цялото време. Самият доктор и неговият помощник установиха инфекцията, но отказаха да го отворят, преди да установят тестове. Когато излязоха резултатите, човекът беше бял като платно. Той ми каза, че ще се борим да спасим крака, а за спорт отказа да говори. Аз им казах спокойно: "Това е един крак, аз пак ще играя". В нито един момент не съм се притеснявал. Най-важното е да си позитивен като нагласа. Дори един менискус да е, ако не си психически устойчив, пращаш лоши сигнали на тялото. Не можеш да се оправиш".

Вижте останалата част от историята на Владо Стоянов в прикаченото видео.