През зимата Лудогорец бе много пасивен на трансферния пазар. Едва в края на прозореца разградчани направиха един ход и взеха национала Ивайло Чочев. През лятото обаче те ще променят подхода си. И ще привлекат най-малко трима футболисти, разбра "Тема Спорт".

Със сигурност приоритет в селекцията ще бъде привличането не на един, а на двама халфове. Причината е, че 30-годишният португалец Клод Гонсалвеш прецени да не подновява договора си с клуба. И след края на кампанията преминава като свободен агент в полския Легия (Варшава). Звездата на Лудогорец Якуб Пьотровски пък очаква трансфер. Той направи фурор тази кампания, а наред с това се утвърди в националния отбор на Полша, с който се класира на европейското. Към него има интерес от Галатасарай и Виляреал, като цената му е около 10 милиона евро.

Наред с това Лудогорец със сигурност ще вземе и централен защитник. През зимата отборът бе напуснат от Франко Русо (под наем в Льовен) и Игор Пластун, а играчи на тази позиция не бяха привлечени. А през лятото може да бъде продаден Оливие Вердон.

Лудогорец наблюдава играчи и на други позиции.

Интересното е, че единственият взет през зимата - Ивайло Чочев, все още не успява да се утвърди в състава и да спечели титулярно място. Халфът бе на терена в 8 шампионатни мача, но само в един от тях бе титуляр. Той отбеляза и едно попадение - при разгрома с 6:0 над Локомотив София.

Шведски гранд ще опита да отмъкне важен играч на Лудогорец

Шведски гранд ще опита да отмъкне важен играч на Лудогорец

Още през зимата от този клуб обявиха, че са в контакт с агентите на футболиста