Според регламента на БФС, третият в крайното класиране на първенството има домакинско предимство срещу седмия в баржа помежду им за Европа.

Нещо повече - досега във всеки от 7-те случая по-горно финиширалият тим се е възползвал и е печелил в своя дом. Сега обаче ситуацията с ЦСКА е малко по-различна. Както е известно, "червените" играят домакинствата си на националния стадион, докато трае реконструкцията на "Българска армия".

До момента обаче преместването не им понася добре. Тимът започна силно в първите си мачове на "Васил Левски", но след това сериозно "спука гуми".

След победата с 4:0 над Ботев (Пловдив) за първенство на 17 март, ЦСКА е изиграл 6 домакинства, като е спечелил само веднъж - срещу Левски, който се очертава и като най-лесния му съперник за пролетта, и то в мач, който на практика се провежда на неутрален терен и с равна публика. Тимът загуби цели 4 от домакинствата си в последните два месеца и половина, като за първи път в историята записа 3 поредни поражения вкъщи. Днес "армейците" са длъжни да се върнат на победния път, пише "Тема Спорт".

ЦСКА иска Мето Томанов за спортен директор

ЦСКА иска Мето Томанов за спортен директор

Ето подробности