Сътворилият фурор с Марек Танчо Калпаков вероятно ще започне работа във ФК ЦСКА 1948. 49-годишният специалист, който е роден в Панагюрище, застава начело на третия състав на "червените", състезаващ се в Югозападната трета лига.

Калпаков вчера се раздели с Марек. Под негово ръководство дупничани изиграха редица силни двубои през последните месеци, като се превърнаха в приятната изненада във Втора лига. Марек бе много близо до влизане в елита, но загуби след изпълнение на дузпи баража от Ботев (Враца).

Танчо Калпаков е бивш играч на родния си отбор Оборище (Панагюрище), Хебър, Ботев (Враца), Спартак (Пловдив), Сокол (Марково), Армеец (Сливен) и други.

Като мениджър отново стартира от родния си тим. Изкачва и води Оборище във Втора лига. После е начело на Хебър (Пазарджик). Помощник-треньор е в няколко състава, сред които Литекс и Витоша. От лятото на 2022 г. поема изпадналия от Втора лига отбор на Марек. Следва тотална доминация на тима в Югозападната Трета лига и завръщане в професионалния футбол. Точно под негово ръководство дупничани бяха съвсем близо до класирането в групата на майсторите.