ЦСКА спечели своята 21-ва Купа на България в сряда, след като на финала победи Арда с 1:0. За болшинството от футболистите на "червените" това е първи трофей в техните кариери. Само седмина от разширения състав на "армейците" са печелили отличие преди това.

Най-титулуваният от ЦСКА е централният защитник Мено Кох. Нидерландецът е шампион на своята страна, има 2 Суперкупи. Също така е и европейски шампион до 17 години. Така Купата на България е трофей №5 в кариерата му.

С по две отличия преди сряда вечер са Петър Занев и Греъм Кери. Занев е два пъти шампион на България с Литекс. Кери има на сметката си Купа на Лигата в Шотландия и е първенец на Ирландия. Така те вече имат по 3 трофея.

С по един трофей до момента бяха Тибо Вион, Тиаго Родригес, Федерико Варела и Георги Йомов. Вион е световен шампион с Франция до 20 години. Тиаго има една Купа на Португалия, а Варела е шампион на втора португалска лига с Порто. Йомов пък веднъж беше печелил именно Купата на България. Той го направи с екипа на Славия. При дузпите именно юношата на Левски Йомов вкара решителната във вратата на "сините" и донесе успеха на "белите".

ЦСКА спечели своя трофей №11 през XXI век

ЦСКА спечели своя трофей №11 през XXI век

"Армейците" имат 3 титли, 4 Купи на България, 3 Суперкупи и едно първо място във "В" група