Предстоящият край на сезона ще доведе до сериозно разместване и пристигане на нови попълнения по всички етажи в ЦСКА. Както е известно, преди дни фамилия Ганчеви обяви, че след близо 9 години се оттегля от управлението на клуба и прехвърля акциите си на фондацията "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука". Това от своя страна ще предизвика и радикални промени сред ръководните фактори при "армейците", като нови хора ще взимат важните решения. Едно от тях е свързано със спортно-техническия екип на "червените", информира "Тема спорт".

Загубата с 0:2 от Ботев (Пловдив) в сряда и отпадането от турнира за Купата на България сложиха край на надеждите на Стамен Белчев, че ще успее да запази поста си на старши треньор. Той ще остане като временен вариант до края на сезона, но след това ще се търси постоянен наставник, който да отговаря на амбициите на новото ръководство.

Това се отнася и за голяма част от играчите. Футболисти във всички линии ще се насочат към изхода, като най-много са защитниците. Сигурни напускащи изглеждат Мено Кох и Енес Махмутович. Нидерландецът не получи доверието нито на Нестор Ел Маестро, нито сега на Стамен Белчев. Договорът му изтича и няма да бъде подновен. Националът на Люксембург също е с контракт до лятото, като е получил предложение да го удължи, но е отклонил офертата, тъй като често е резерва. Предстои и разглеждането на бъдещето и на още един централен защитник - Юрген Матай. Той се завърна от контузията и не показва добра форма, а и напредващата възраст и високата заплата могат да наклонят везните към изхода.

ЦСКА ще търси раздяла и с Брадли де Нойер, който има договор за още 1 сезон и дълго време лекуваше контузия. Червеното ръководство е разочаровано от дисциплината на левия бек, който се възстанови много по-бавно от Матай, макар че двамата имаха сходни травми.

Припомняме, че и Иван Турицов също е с изтичащ договор и подобно на Махмутович отклони офертата за нов контракт. Според запознати той вече е подписал договор с клуб от полския елит. В ЦСКА са оптимисти, че през лятото най-накрая ще успеят да се разделят с неговия приятел Лазар Туфегджич. "Червените" опитват да се разделят с него от края на миналия сезон, но досега той отказва да си тръгне. От договора му остава още една година.

Готви се раздяла и с Емануел Шакич, който има още 1 година от договора си. Привлеченият през лятото 33-годишен футболист, доведен от Нестор Ел Маестро не показва кой знае какво. Данило Асприля има договор за 1+1 сезон, но опцията за втора кампания няма да бъде активирана.

По този начин ЦСКА готви раздяла с поне 7 футболисти, което ще доведе и до мащабна селекция с минимум толкова нови. Ще бъдат привлечени най-малко двама централни нападатели, тъй като на единствения в момента е Фернандо Каранга. Както е известно, клубът има подписан предварителен договор с крилото на Пирин Иван Тасев, а се заговори и за интерес към бившия вътрешен халф на Етър Алсана Мане. Ще има и солидно подсилване в защита, където дефицитите са сериозни.

Стоян Орманджиев ще има по-голяма власт в управлението на ЦСКА

Стоян Орманджиев ще има по-голяма власт в управлението на ЦСКА

"Думата му ще се чува по-силно в клуба"