Стадион "Българска армия" ще бъде демонтиран още около три месеца, заяви главният ръководител на обекта Юксел Караахмед. Представител на фирмата "Ростер" - Николов, която извършва процеса, заяви, че козирката на "Армията" е събаряна с уникална за България машина, като има само пет такива в света.

"Заснехте началния етап на събарянето на козирката с една уникална машина за България, има само пет в света, останалите са в Австралия, Канада и две в Германия, може да достигне височина на работа от три метра. Основната причина да изберем този метод на събаряне е максимално запазване на здравето на персонала и околните, както и опазване на околната среда", каза Николов. 

"Наоколо също са подготвени отделните видове отпадъци са обозначени със съответните кодове, общо взето се набляга на екологията. Има дървета, които са в непосредствена близост до сградата. Седалките са демонтирани предварително, за да не се сместват със строителните отпадъци. Останал е само един бетон. Дали сме време 3 месеца за демонтажа, който става бавно, за да се наблегне на екологията. Не сме изненадани. От земните маси почти всичко се маха. Пилоните на осветлението ще бъдат демонтирани", добави Караахмед.