В Левски въвеждат драконовски мерки за всеки килограм наднормено тегло. Ако играчите се появят на първата тренировка след Нова година с по-голямо тегло, ще плащат глоба по 5000 евро за всяко кило повече.

Санкция, която идва по предложение на спортно-техническото ръководство на тима, е увеличена петкратно, тъй като досега беше 1000 евро.

Драстичното повишаване на размера на глобата явно има и превантивен характер, тъй като за пръв път от много време насам основните футболисти на Левски ще почиват в продължение на един месец.

Същевременно от "синия" клуб обявиха, че преди да заминат за Лондон за мача с Челси, играчите са получили поредния си транш премии за класирането си в групите на Шампионската лига.

От ръководството на Левски категорично отрекоха да са глобявали футболистите си за равенството, което направиха срещу Литекс в Ловеч в последния кръг от есенния полусезон.
Нулевият "хикс" в "града на люляците" намали преднината на "сините" пред втория ЦСКА на 2 точки. Миналата година по това време Левски изоставаше на 7 точки след "армейците", но през пролетния дял на шампионата успя да навакса изоставането, да изпревари съперника си и да финишира накрая на първото място.